Miért tűrjük ezt?!??

 2009.11.05. 05:45

A napokban nagyon fölhúztam magam, már ott tartottam, hogy el kezdtem nyílt levelet fogalmazni drága miniszterelnökünknek, de inkább először ITT fejtem ki véleményem:

Helyzetvázolás következik: mindkét szülőm dolgozik, normális házasságban élnek. Egy kisebb fiútestvérem van, harmadikos és színötös. Én hatodik osztályig voltam színötös, most három tantárgyból állok négyesre. Erre föl mi van: Fizetnünk kell a bérletet, ami nélkül ugye nem tudok bejárni, fizetni kell a tankönyvekért, a menzáért, a szüleimtől sújos adókat vonnak le, az öcsém napközijét (tízórai, ebéd, uzsonna) is fizetni kell, ha elmennék (hasamra ütök) fogszabályozásra, azt is ki kellene fizetni.

Helyzetváltozás következik: Ingyenélőéknek mind a kettő szüléje segélyezett már több éve (!), hivatalosan el vannak válva, egyébként egyött élnek. Hat gyerekük van, a legnagyobb kilencedikes, okos, csak lusta, 3,5-ös átlaga van, ezért ösztöndíjat kap. Mivel halmozottan hátrányos helyzetű, bérletét az állam vásárolja, menzáját (amit széthajigál) fizetik, orvosi költségeit az állam állja (az én szüleim adójából), tankönyveit (amit vagy eltép, vagy elhagy) úgyszint. Jól élnek, mivel a segély majdnem annyi, mint a minimálbér, és semmit nem vonnak le belőle.

Hogy is van ez?

Miért is kell akkor nekünk eltűrni, mikor a buszon molesztálnak, az utcán minden előzmény nélkül nekedesnek, ellopják a pénztárcádat, terrorizálják a gyerekeket? (Tudom, mit beszélek, közéjük jártam hat évig).

NEKÜNK, akik fizetik az Ő kenyerét, mindent megteszünk, hogy beintegrálódjon közénk, magyar emberek közé, holott mi még csak nem is hívtuk őket.

Félreértés ne essék; nem a cigány emberekről beszélek. Én az ingyenélőkről beszélek (magyarok között is jó sok van) - az ő párjuk a "magunkfajta" ember (cigányok közt is jó sok ilyen ember van, ami dicséretes).

Miért kell nekem eltűrnöm, hogy megfenyegetik az öcsémet (ő még mindég általánosba jár, tudjuk), hogy a buszon zaklatnak, hogy az úton csuláznak?

Nekik miért jár 3,5 fölött ösztöndíj középiskolában, holott színötös osztálytársamnak semmi?

Meddig kell még ezt eltűrnünk???

 

Címkék: vélemény politika élet hülye ? kicsikacsa

A bejegyzés trackback címe:

https://kicsikacsa.blog.hu/api/trackback/id/tr371501625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pán Péter 2009.11.05. 21:41:56

Szia
Kimondta azt a baromságot hogy el kell türnöd?:DVivhatod magányos harcod az ingyenélök ellen,vagy teszed azt amit minden ember szarsz rájuk,ez egy szar hely az is marad.Nekem meg van az ilyen emberekröl a véleményem ha csövest látok elzavarom a picsába.'8 vagyok és azzal telik az életem a gimi ota hogy miden nap dolgozm hogy eltartsam magam.Elég nehéz életem van és ebbe ncis önsajnálat.De szarok rá ki nem doglozik és miért ha nem akar tegye zet ha halálra fagy az utcán az se érdekel.
Neked is ezt tudom tanácsolni,és azt hogy örülja naka hoyg a szüleid együt élnek és dolgoznak,plusz hogy suliba járhatsz.Hidd el van aki sokkal roszabul él mint te ez tapasztalat.
Nem akrtalak lecseszni remélem nem is anak hangzot csak tanács az életbe ha akrsz valamere jtuni.

Kicsikacsa 2009.11.07. 14:07:21

@Pán Péter: Igen, én viszont nem. Nem bírok csak úgy elmenni egy csöves mellett, (persze ez valszeg változni fog az idő múlásával), de én nem a csövesekre gondoltam. Azt persze utálom én is, amikor kunyerálnak (pénzt, és nem ételt, vagy ruhát), de nem róluk írtam. Én azokra az egyénekre gondoltam, akik segélyre tervezték az életüket, és egy ilyen generációt nevelnek.
Örülök annak, hogy tudok írni olvasni, sőt a gimnáziumi éveimnek is örülök, hogy már nem kell ingyenélők közé járnom, DE!
Sajnálni tudom azokat, akik az utcán fagynak, segíteni nem tudok, mert korlátozottan cselekvőképes személy vagyok, amíg nem állok teljesen a saját lábamra, ami reméljük csak jópár év múlva lesz.
Én azt utálom, hogy EZEK a "birka dolgozó" ellen fordulnak!
Nem, én ilyenen nem sértődök meg. Építő szándékú kritikát írtál, az már más dolog, hogy egyet értek-e vele, vagy nem :)
süti beállítások módosítása