Megint felhúztam magam. Vége Halloweennek?!?? Halloweent miért is ünneplik Magyarországon? Emberek! Fiatalok! Gondolkozzunk már kicsit! Használjuk az agyunkat, arra való. Ha a gyerekek beöltöznek, fogy a ruhaáru. Ha cukrot kunyerálnak tökidegenektől, veszik a cukrot. Erre megy ki az egész!!! Eltolják a kultúránkat, eltolják az országunkat, aminek nagy része már nem is a miénk!!!

Vannak olyan magyar illetve vallási ünnepeink (ateisták: bocsi. Akik más országba vágynak, azoknak meg annyit üzenek: ,,Eredj, ha tudsz!"), amikről a kutya nem tudja, hogy van, meg sem ünnepeljük. Persze halloween, az kell nekünk.

Igenis zárkózzunk el. NEM KELL ENNYIRE NYITNI MÁS KULTÚRÁK FELÉ! A magyarságnak régebbi kultúrája van, mint az amrikaiaknak. Akkor meg mit majmoljuk őket, miközben a saját kultúránkat szépen lassan elfelejtjük?!?? Erre megy ki az egész!

Elnézést, ha vkit megbántottam, mert úgyis meg fogok.

Kellemes hétvégét mindenkinek!!

A bejegyzés trackback címe:

https://kicsikacsa.blog.hu/api/trackback/id/tr861505506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pán Péter 2009.11.07. 04:11:48

Erre már nem is komizok ha az elözö komira nem válaszoltál tuti felhuztalak.

Kicsikacsa 2009.11.07. 14:08:35

Nem húztál fel, örülnék, ha ide is leírnád a véleményed :)

Pán Péter 2009.11.07. 18:52:41

Szerintem külföldi szokások befogadása nem jelenti azt hogy eltünik a magyar kultura,de ha sajnos a külföldi ünep ötleteseb és viccesebb mint egy magyar akkor szeretnénk mi is kiprobálni,de amugy szerintem anál hogy tartanak a városba néhány halloween bulit ugyse lesz több,az meg hagy legyen ott kiélheti magát az aki erre vágyik,és tudom nekünk ott a farsang,de farsangkor nincsenek tök fejeke csontvázak és rengeteg zombinak öltözöt kiskölyök.Én speciel nem tartok meg semmilyen ünepet,max a karácsonyt de az a kedvencem imádom.Tehát szerintem ez nem lényeges,akinek tetszik tartsa akinek nem ne tegye.De ettöl nem lesz kevésbé magyar vagy jobban az.És a magyarnép lehet egyszer büszke volt de ami ma maradt belöle a felet inkáb elsuhanok és észre seveszem.És igen nekem is terveim közt van hogy elmegyek inen.

Kicsikacsa 2009.11.14. 11:08:34

@Pán Péter: Nem így gondolom. Nem szeretnék elmenni, Magyarországról, bármilyen sz@r is lesz majd. Bár lehet, hogy véleményem az idő múlásával majd változik. A külföldi ünnepek átvételéről: a beetetés apró adagokban történik...

U.I.: Bírom, hogy semmiben sem értünk egyet :D
süti beállítások módosítása