Iskolai (és egyéb) élet

 2009.11.19. 04:35

Hadd vágjak rögtön a közepébe.

Ébredés hajnal négykor, négy órai alvás után, harmadik napja, mert én HÜLYE, jókislányt szeretnék játszani, vagy nem tudom, miért, de a templomba készültem hajnali misére. A buszon befelé azt néztem, hogy nehogy elaludjon a sofőr, úgyhogy ott sem aludtam :D Ma este elhallgattatják a rádiót, ha úgyis fenn kell lennem éjfélig, meghallgatom. Misén a legnagyobb küzködés, hogy hogyan tartsam nyitva a szemem, és ehhez - hidd el, én már mindkettőt kipróbáltam - nagyobb akaraterő kell, mint egy fogyókúra betartásához.

 

Oké, vége, mehetek a suliba; tudatos ébredés következik, és leesik, hogy nem tanultam meg az angolt. Rohamtanulás és kétségbeesett magolás délután fél négyig - a rossz tanuló (én) majdnem minden órán a feleltetéstől retteg. Ha felszólítják (mint ahogyan ma is történt) gépiesen kimegy a táblához, és veszi a krétát. A tanár viccesnek szánt megjegyzésében kérdezi, hogy Te csak krétával a kezedben tudsz felelni? Krétát leteszed, fél perc múlva felvetetik Veled. Felelő görcsösen tördeli a kezét, miután a tanár azt mondja: Te mindig ilyen merev vagy? Pedig mindent tudsz! (?!) Egyezünk ki egy négyesben!

Rossz tanuló vígan leül a négyesével, és megy tovább az óra. Többi rossz tanulónál hallani lehet a szívükről lezuhant kő moraját.

Ebéd megállapíthatatlan ragacs hússal (tipp: valószínűleg lecsós tarhonya), de az afrikai éhezőket képzeljük magunk elé, akik összetennék a kezüket egy ilyen tányér ételért, és alkalmazzuk a megszokott technikát: Szem becsuk, orr befog, és lapátolunk, hogy az ízét se érezzük.

Megyünk az óráinkra, este félnégy, mire végzünk. Hazamegyek a négyóraival, még tanulok holnapra, rákeresek a neten a kiselőadásomra, éjfélkor meghallgatom a rádiót utoljára, aztán aludni megyek, eldőlök mint egy darab fa és alszok megint négy órát.

Ez a globalizáció, kéremszépen :D

 

U.i.: Tegnap láttam gárdistákat a mi kis városkánkban, életnagyságban!

Címkék: politika beszámoló busz suli tanár kicsikacsa

A bejegyzés trackback címe:

https://kicsikacsa.blog.hu/api/trackback/id/tr751535862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pán Péter 2009.11.19. 15:27:19

Hát anyit a suli menzárol hogy szerintem néha mégaz afrikai éhezö is a fejedhez vágná ha oda adnád neki,és inkáb folytatná a lába lerágását:D.
Plusz miért jársz misére?

Kicsikacsa 2009.12.04. 06:27:51

@Pán Péter: És azt mondják, hogy a mi menzánk még jó is a város többi iskolájához képest :)
Miért járok misére?
Mert egy kicsit megnyugtat, mint amikor óvodás koromban elküldtem a levelet a Jézuskának, és tudtam, hogy most már biztosan teljesül a kívánságom :D
Aztán, mindig történik valami hülyeség, amin jót lehet röhögni :D
süti beállítások módosítása